Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αρε Έλληνα αθάνατε.

Η Ακρόπολη στη μαύρη αγορά



Θα μπορούσε να αποτελεί θέμα για μυθιστόρημα με τίτλο «Η Μαφία της Ακρόπολης». Αρχιφύλακες και των δύο φύλων ανοίγουν όποτε θέλουν τις πόρτες του μνημείου για να «φιλοξενήσουν», με το αζημίωτο, τουριστικά γκρουπ. Μετά το πέρας του ωραρίου και το επίσημο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2009. Ένας από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού του πλανήτη, χρησιμοποιείται από τους εντεταλμένους από το αρμόδιο υπουργείο για παράνομο κέρδος.



Οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης οργανώνουν ιδιωτικές επισκέψεις στα μνημεία. Τα παράνομα έσοδά τους προέρχονται από τα τουριστικά γραφεία που εξυπηρετούν απαιτητικούς επισκέπτες. Στη συνέχεια, τα ποσά μοιράζονται μεταξύ των μελών της «Μαφίας». Ορισμένοι βρίσκουν τα επιπλέον έσοδα κάπως υπερβολικά. Όχι για ηθικούς λόγους, αλλά προφανώς για να μην καρφωθούν. Προσέξτε πώς γίνεται το παιγνίδι στον Ιερό Βράχο.




Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές επισκέψεις που παραφουσκώνουν τις τσέπες των φυλάκων. Είναι και τα είδη που βρίσκονται στην αποθήκη. Ξέρετε… απορρυπαντικά, χαρτιά υγείας και τα συναφή. Μοιράζονται τα υλικά και τα μεταφέρουν στα σπίτια ή τα εξοχικά τους. Πρόκειται για «κλεφτοκοτάδες» χαμηλού επιπέδου. Όπως άλλωστε και ορισμένοι προϊστάμενοί τους.

ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου για το zougla.gr

για περισσότερα http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=65509&cid=4

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Άντε να δούμε.

Οι ημέρες της τεμπελιάς τέλειωσαν
και πέσαμε στα σκληρά.


Βλέπω ένα δύσκολο χειμώνα
μιας και έχουμε φτάσει στο απροχώρητο,
στο σημείο μηδέν,
αλλά δυστυχώς έχει και παρακάτω.


Αυτή η καινούργια
η γρίπη των χοίρων
σαν κατά παραγγελία μοιάζει
σε μια εποχή απομόνωσης
να μας αποξενώσει τελείως
αποστειρωμένοι χωρίς επαφή
με την τρομοκρατία των ΜΜΕ
βολικό φαίνεται η μάλλον σατανικό.


Άντε να δούμε
ποιος θα λυγίσει
ποιος θα αντέξει