Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Βοτανικός Kήπος Αλέξανδρου και Ιουλίας Διομήδους, Ιερά Οδός αρ. 401, Χαϊδάρι.


Φωτο: ΤΟΛΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΗΣ
Κείμενο: ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥΡΟΣ

Η πρόταση του μήνα από την ομάδα μπλάνκο (www.omodablanco.com), μια ομάδα ιδεών που στοχεύει στην αισθητική βελτίωση του αθηναϊκού περιβάλλοντος (Φύση - κτίρια - άνθρωποι).

Κάποτε, τον προηγούμενο αιώνα συγκεκριμένα, στην Αθήνα, υπήρχε ένας πολιτικός που διετέλεσε για ένα φεγγάρι και πρωθυπουργός. Ο Αλέξανδρος Διομήδους. Δεν άφησε πίσω του χρέη, δεν άφησε καν παιδιά για να γίνουν και αυτοί πολιτικοί. Μας κληροδότησε, όμως, τον περίφημο Βοτανικό Κήπο Αλέξανδρου και Ιουλίας Διομήδους. Με το πέρασμα των χρόνων και με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που μετέχει στη διοίκηση του σχετικού ιδρύματος, μετεξελίχθηκε σε έναν από τους πιο οργανωμένους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη και στον μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου, με την ιδιαιτερότητα μάλιστα να έχει αναπτυχθεί μέσα σε φυσικό τοπίο. 1.860 στρέμματα, 2.500 είδη φυτών απ' όλο τον κόσμο, δενδρώνας, ανθώνας, ροδώνας, τμήμα φαρμακευτικών φυτών, τμήμα ιστορικών φυτών. 25 λίμνες με συνεχόμενη ροή, νούφαρα, νερόκρινοι, πέργκολες, παρτέρια, μονοπάτια, ψάρια, μέλισσες και παιδιά. Μια χώρα οπτικής τέρψης και πνευματικής ηρεμίας μέσα στην πόλη.

6 σχόλια:

neoinileias είπε...

Συγνώμη για την όχληση, αλλά κάνουμε διαφήμιση στο blog http://neoinileias.blogspot.com/

Ελπίζουμε να συνεχίσετε να μας διαβάζετε…

Roadartist είπε...

Το εχω ακουσει.. αλλα δεν εχω μπορεσει να παω ακομη.. Κριμα σιγουρα χανω.. Να εισαι καλα, καλο μηνα :)

jacki είπε...

Α ώστε εκεί θα αποδράσετε; Αντε βρε καλά να περάσετε.

faraona είπε...

Φανταστικο!Δεν το ηξερα!Πραγματικη οαση.


καλημερα!

amelie είπε...

πανεμορφο μερος...
γεια σου Pafa64 !

dyosmaraki είπε...

Ενα πανέμορφο μέρος που εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο σε πολλούς από εμάς. Και εγώ μια φορά βρέθηκα εντελώς τυχαία εκεί και τάχασα!
Μπράβο σου που το αναδεικνύεις
Την καλημέρα μου