Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αρε Έλληνα αθάνατε.

Η Ακρόπολη στη μαύρη αγοράΘα μπορούσε να αποτελεί θέμα για μυθιστόρημα με τίτλο «Η Μαφία της Ακρόπολης». Αρχιφύλακες και των δύο φύλων ανοίγουν όποτε θέλουν τις πόρτες του μνημείου για να «φιλοξενήσουν», με το αζημίωτο, τουριστικά γκρουπ. Μετά το πέρας του ωραρίου και το επίσημο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2009. Ένας από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού του πλανήτη, χρησιμοποιείται από τους εντεταλμένους από το αρμόδιο υπουργείο για παράνομο κέρδος.Οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης οργανώνουν ιδιωτικές επισκέψεις στα μνημεία. Τα παράνομα έσοδά τους προέρχονται από τα τουριστικά γραφεία που εξυπηρετούν απαιτητικούς επισκέπτες. Στη συνέχεια, τα ποσά μοιράζονται μεταξύ των μελών της «Μαφίας». Ορισμένοι βρίσκουν τα επιπλέον έσοδα κάπως υπερβολικά. Όχι για ηθικούς λόγους, αλλά προφανώς για να μην καρφωθούν. Προσέξτε πώς γίνεται το παιγνίδι στον Ιερό Βράχο.
Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές επισκέψεις που παραφουσκώνουν τις τσέπες των φυλάκων. Είναι και τα είδη που βρίσκονται στην αποθήκη. Ξέρετε… απορρυπαντικά, χαρτιά υγείας και τα συναφή. Μοιράζονται τα υλικά και τα μεταφέρουν στα σπίτια ή τα εξοχικά τους. Πρόκειται για «κλεφτοκοτάδες» χαμηλού επιπέδου. Όπως άλλωστε και ορισμένοι προϊστάμενοί τους.

ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου για το zougla.gr

για περισσότερα http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=65509&cid=4

2 σχόλια:

jacki είπε...

Και να φανταστείς μπαμπάκα ότι στρο εξωτερικό ακόμα και οι ταβέρνες τους να πουν ότι κλείνουν στις 6 στις 6:05 δε μπορείς να φας..
Και εδώ το κάναμε μπάτε σκύλοι και αλέστε..
Φιλόξενος λαός.. όλες τις ώρες εξυπηρετούμε..
Μα αν είναι δυνατόν.

Καληνύχτα μπαμπάκα..
Λες να σε κόλλησα εγώ γρίπη;
Μμμμμμμμματς

pafa64 είπε...

Καλώς το μου.
Βλέπεις τι είμαστε
με το αζημίωτο φυσικά.
Με κόλλησε η μικρή μου η κόρη.
Γλυκά φιλάκια.