Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Δεν τη γνώριζα.


Λίμνη Μπελέτσι, Ιπποκράτειος Πολιτεία

Η πρόταση του μήνα από την ομάδα μπλάνκο (www.omodablanco.com), μια ομάδα ιδεών που στοχεύει στην αισθητική βελτίωση του αθηναϊκού περιβάλλοντος (Φύση - κτίρια - άνθρωποι).

Είναι μια μικρή λίμνη στην άκρη της πόλης. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, αλλά προσφέρει ταπεινά όσα και οι άλλες λίμνες. Σε μια εποχή που φύση στην πόλη συνιστά περισσότερο ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας με ακακίες ή νεραντζιές και χαμηλό φωτισμό, όπως η οδός Χέυδεν, η παραπάνω λίμνη θυμίζει ότι υπάρχουν ακόμα στοιχεία πραγματικής φύσης στην Αττική. Aν η Αθήνα, άλλωστε, υμνήθηκε τόσο, το οφείλει στο αττικό τοπίο που την περιβάλλει και εξακολουθεί να επιδρά πάνω της.

Δεν έχει νόημα, ωστόσο ούτε αποτελεσματικό είναι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Αττικής να μας προσκαλούν κάθε τόσο με διαφημίσεις στην τηλεόραση να ανακαλύψουμε την Αττική. Το ζητούμενο είναι οι υπεύθυνοι να καταγράψουν τα σημεία αισθητικού και φυσικού κάλλους της Αττικής, να ενημερώσουν γι' αυτά με σαφείς οδηγίες ώστε να μην προσλαμβάνουν όλοι αυτοί οι προορισμοί χαρακτήρα εξερεύνησης, αλλά να είναι κάτι εύκολο και σύντομο για όλους.

Για τη λίμνη Μπελέτσι περνάτε τη Βαρυμπόμπη, φτάνετε στο Κατσιμίδι, δεν κάθεστε για φαγητό, κινείστε προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ανηφορίζετε την οδό Κίρκης και η μικρή αυτή λίμνη θα απλωθεί μπροστά σας και θα σας αιφνιδιάσει.

7 σχόλια:

dyosmaraki είπε...

Δεν τη γνώριζα ούτε εγώ!!!
(Και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα!!!)
Με την πρώτη ευκαιρία θα το επισκεφθώ.Σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

jacki είπε...

Εσείς που είστε εκεί κοντά αποδράστε για λίγο.
Καλημέρα Παντελή.

mystikaperasmata είπε...

Αχ Παντελη να ηξερες τι μου θυμησες. Κατι πικ νικ απο Βαρυμποπη και μετα πλευρα. Οικογενειακες καταστασεις. Υπαρχουν πανεμορφα σημεια στην Αττικη. Ευχομαι να μην εχουν κι αυτα την τυχη της Παρνηθας.
καλησπερα

roadartist είπε...

Ουτε εγω την γνωριζα..
Σε ευχαριστω για την πληροφορια..τελικα και κοντά μας μπορεί να υπαρχει ενας μικρος παραδεισος και να μη το ξερουμε..

pafa64 είπε...

Dyosmaraki, Roadartist, πολύ λίγα χιλιόμετρα μακρυά, την καληνύχτα μου και καλό Σκ
Ιωάννα πάω για θάλασσα, καλό Σκ
Δημήτρη και εγώ το ίδιο εύχομαι, καλό βράδυ και καλό Σκ.

cinderella είπε...

Λοιπόν δεν τη γνώριζα ούτε κι εγώ αλλά με τη πρώτη ευκαιρία θα την επισκεφτώ! Να είσαι καλά για την κρυμμένη ομορφιά που μας ανέδειξες!! Καλό Σαββατοκύριακο!! :))
Και καλώς σε βρήκα κι εγώ!! ;)

pafa64 είπε...

Καλώς όρισες και από το σπίτι μου.