Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Πάμε παρέλαση?


Τα είδε όλα η γιαγιάκα με το μίνι της μαθήτριας. Είναι και επίκαιρο τι λέτε για τις μαθητικές παρελάσεις? Η αλήθεια είναι ότι είμαστε από τις λίγες χώρες που έχουμε μαθητική παρέλαση.

Θα παρακολουθήσατε όλοι ,ότι κάποιοι για να πάνε στην παρέλαση παζαρεύουν με απουσίες.

Αν κάνεις την παρέλαση αγκαρεία η αν δεν ξέρεις το λόγο,γιατί να το κάνεις?

Να παίρνουν τη σημαία οι αριστούχοι αλλοδαποί?

Για να δούμε τι θα παρακολουθήσουμε αυτή τη φορά.

10 σχόλια:

jacki είπε...

Η αλήθεια Παντελή είναι ότι όσο πάμε ξεχνάμε. Είμαστε ο λαός με τη μικρότερη μνήμη. Κοντεύουμε να ξεπεράσουμε και αυτή του χρυσόψαρου. Δε γνωρίζουμε πια τι γιορτάζουμε, ποιοι αγωνίστηκαν και γιατί;
Εδώ οι δικοί μας την καίνε τη σημαία μας και δεν την τιμάνε. Αν ο αλλοδαπός τιμάει την πατρίδα μας γιατί όχι.
Αλλά εδώ τους αφήνουμε να έρχονται και να κανουν περιουσίες σε βάρος των δικών μας άνεργων. Αυτό μας πείραξε; (Κρίση ρατσισμού :) )

Chris Tselentis είπε...

Καλησπέρα pafa.

Είναι αυτό που λες. Είμαστε από τις τελευταίες χώρες που κάνουν ακόμη παρέλαση.

Πάντως, αν είναι να συνεχίσουμε την παράδοση μπορούμε να χρησιμοποιούμε φωτομοντέλα. (Κουλιανού, Καγιά κοκ).

Εθνικό περιεχόμενο σε μία παρέλαση εγώ προσωπικά δεν βρίσκω, κι ας με πούνε... προοδευτικό!

Respect!

(Το αφιέρωμα του προηγούμενου ποστ στην λίμνη της Πάρνηθας, πολύ καλό και αναζωογωνητικό. Ήταν να πάω μ' ένα φίλο μου, αλλά τελικά δεν πήγαμε. Next time!)

pafa64 είπε...

Γεια σου jacki, σε δικαιολογώ λόγο της αρρώστιας. Τι έγινε πας καλύτερα? Μήπως έστειλες την αρρώστια και από εδώ γιατί σήμερα δεν αισθάνομαι καλά, πονάνε κάτι κόκαλα, που σημαίνει ότι αύριο θα έχω πυρετό.
Καλησπέρα και στο Μικρό πρίγκηπα, στα φωτομοντέλα συμφωνώ και εγώ.

amelie είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amelie είπε...

ειμαι κατα της παρελασης γιατι και απο μικρο παιδι δεν ηθελα να κανω και οταν ημουν γυμνασιο και λυκειο δνε εκανα ποτε... δν γουσταρα να κανω... πιστευα οτι δεν υπηρχε λογος... και ακομα το πιστευω... και αφου θελουμε μαθητικες παρελασεις... φυσικα και να σηκωνουν τη σημαια αλλοδαποι μαθητες , καθως τα κριτηρια για να γινει καποιος σημαιοφορος εχουν να κανουν με την επιδοση του ως μαθητη...
οσο για τα μινι και για τις ακραιες εμφανισεις... ειμαι παλι υπερ γτ δεν μπορεις ν αναγκασεις καποιον να ειναι καπως επειδη γουσταρει το "συστημα".. αλλα βρε παιδια αυτη η κοπελιτσα που ειναι στη φωτογρ. ειναι λες και ειναι 30αρα... τεσπα!
γεια και χαρα pafa64

mystikaperasmata είπε...

Κατα και ξανα κατα. Οι μαθητικες παρελασεις που χαρακτηριζονται απο στρατιωτικη επιδειξη των μαθητων δεν εχουν καμια σχεση με την κακομεταχειρισμενη εκπαιδευση σε αυτο το τοπο. Παρελασεις, γυμναστικες επιδειξεις, λαμπαδηδρομιες, και ολα αυτα καθιερωθηκαν απο φασιστικα καθεστωτα και στην ελλαδα απο τη δικτατορια του Μεταξα το 1936. Βεβαια υπηρχαν και χειροτερες οπως του Χιτλερ και του Μουσολινι. Οι δικες μας ηταν και ειναι μια απλη απομιμηση των παραπανω.
Καλησπερα Παντελη.

pafa64 είπε...

amelie, καλώς όρισες και από εδώ, συμφωνώ με όσα γράφεις, το τι θα δούμε πήγαινε στα δελτία ειδήσεων και στους "Ελληναράδες" που θα φωνάζουν για τη σημαία. Καλημέρα.
Δημήτρη καλημέρα και σε σένα.

Roadartist είπε...

Καλησπέρα..
..εγώ απλά να καταθέσω οτι γέλασα με την φωτο σου..
Μενω στο κεντρο της Αθηνας, σημερα το πρωι σκιάκτηκα με τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που περνάγανε ακριβως πανω απο τις πολυκατοικιες για τη παρελαση..Ετριζαν τα παραθυρα..Ειναι τρομακτικο πραγμα ο πολεμος.. Μακρυα απο ολους μας..

mikros fokion είπε...

1.οι μαθητικες παρελασεις δεν χρειαζονται μαλλον πρεπει να αφησουμε πισω μας τα καταλοιπα της μεταξικης εποχης...
2. και οι στρατιωτικες παρελασεις πρπει να καταργηθουν, αν θελησουμε εθνικη υπερηφανια ας ψαξουμε να την βρουμε αλλου, ή μηπως νιωθουμε τοσο "μικροι" που μας ειναι απαραιτητες; ή μηπως θα μας φοβηθουν οι εχθροι μας; ή μηπως εχουμε λεφτα για πεταμα;
3. την σημαια μπορει να την σηκωσει οποιος γουσταρει, δεν ειναι ιδιοκτησια και δεν μπορει κανεις να πει σε καποιον αν νιωθει ελληνας ή τουρκος ή γερμανος ή αρειανος
4. η σημαια συμβολιζει κατι και οταν καποιος αρνειται αυτον τον συμβολισμο μπορει να την καιει. μου την δινει ο ιμπεριαλισμος των αμερικανων; καιω την σημαια τους (συμβολο η σημαια, συμβολικη πραξη και το καψιμο)... ή μηπως η ελληνικη σημαια είναι κατι διαφορετικο απο τις σημαιες των αλλων κρατων;
5. καποτε πρεπει να δουμε την ουσια και οχι τους τυπους

pafa64 είπε...

roadartist, καλησπέρα είχε την πλάκα της η φωτογραφία.
mikros fokion, καλώς όρισες, την καλησπέρα μου και σιγά σιγά κάτι πάει να αλλάξει, η όχι?