Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Δεν αρχίζουμε καλά.


Ακόμα δεν μπήκε η άνοιξη καλά καλά και

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο (Ανανέωση)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο που μαίνεται από τη Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 2.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκοπέλου Γιώργος Καραγιάννης, παρά τις μεγάλες προσπάθειες 70 πυροσβεστών μέχρι το πρωί δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων, που συνεχίζουν, να πνέουν στο νησί και εμποδίζουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι η Σκόπελος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στο νησί.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Αγνώντα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ηδη, στο νησί έχουν μεταφερθεί από το Βόλο μονάδες δασοπυρόσβεσης, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν και πυροσβεστικά αεροπλάνα. Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

12 σχόλια:

Roadartist είπε...

Καθολου καλα..
Και εγω μονο που το ακουσα σημερα μελαγχολησα.. Γαμωτο τι να πω..

pafa64 είπε...

roadartist, τι να πούμε και τι άλλο θα δούμε ακόμα, πόση καταστροφή?

cinderella είπε...

Και η Σκόπελος είναι ένα μαγικό νησί ακριβώς επειδή είναι (ήταν; αρνούμαι να γράψω παρελθοντικό χρόνο) καταπράσινη. Ο Αγνώντας δε είναι ενα εκπληκτικό χωριό με τα δωμάτια της κυρίας Τασίας (καλή της ώρα) και την ταβέρνα της νύφης της μπροστά για φρεσκότατο ψάρι. Οτι έχει καταπράσινα νερά και βότσαλο σας το είπα; Και οτι το βράδυ η ταβέρνα έβγαζε τραπεζάκια στα κύμα όπου τρως υπο το φως των κεριών;
Τα σκέφτομαι και μελαγχολώ μόνο με τη σκέψη οτι μπορεί και να άλλαξε το τοπίο...
Συννεφιασμένες καλησπέρες λοιπόν!

jacki είπε...

Άντε πάλι. Αρχίσαμε. Τι να πεις.
Καληνύχτα.

dyosmaraki είπε...

Σίγουρα δεν αρχίζουμε καλά. Και είναι ακόμη Μάρτης.

Αφού όμως δεν τιμωρήθηκε κανείς πέρσυ για την τεράστια οικολογική καταστροφή (και όχι μόνο) που συνέβη στη χώρα μας, ποιόν λόγο έχουν να μην το ξανατολμήσουν όσοι έχουν οικονομικά συμφέροντα?????

Θλίβομαι ειλικρινά!!!

Καλό βράδυ

pafa64 είπε...

cinderella έχω πάει στη Σκόπελο και το ξέρω, αυτό το καταπράσινο νησί, κρίμα, αλλάζει το τοπίο σε όλη την Ελλάδα και πάμε για καλοκαίρι.
jacki, έχεις πάει ποτέ στα καμένα? Τι να πεις, η νεκρή φύση, ο θάνατος.
dyosmaraki, τα οικονομικά συμφέροντα από τη μία και η εμμονή μας από την άλλη να μην συνδέουμε ποτέ την ψήφο μας με τα κακά που μας συμβαίνουν. Το ξέρω μπορεί να γίνομαι γραφικός που το λέω συνέχεια, αλλά αν δεν μπορεί κανείς να αλλάξει τίποτα τι να πω? Αβζ...
Την καλησπέρα μου σε όλους-ες.

dyosmaraki είπε...

Μα πως να συνδέσεις την ψήφο με τα κακά που μας συμβαίνουν???
Στις ίδιες της περιοχές με τα καμμένα ήταν αρκετά 3000 Ευρώ για να αποσυνδεθεί η ψήφος από τις καταστροφές!!!!
Καλησπέρα και σε σένα

mystikaperasmata είπε...

Τα ιδια συμφεροντα απο τους πολιτες με τα συμφεροντα μεχρι και τις εκαστοτε εξουσιες ειναι η αιτια ολων αυτων των πυρκαγιων. Δεν θα αλλαξει ποτε το σκηνικο αυτο στη Χωρα των πολλων "εθνοτητων" και απειρων συνορων.
Καλησπερα Παντελη

pafa64 είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη, το κακό είναι ότι το νομίζουμε διαφορετικά.

ράγες είπε...

Παρεμπιπτόντως μια και μπαίνει το καλοκαίρι, δεν έχει γίνει τίποτα προληπτικά για την προστασία των δασών(όσων έχουν μείνει δηλαδή)!
Ούτε προσωπικό, ούτε εξοπλισμός, ούτε αντιπυρικές ζώνες! Κρίμα στα μεγάλα λόγια, όχι ότι δεν τα έχουμε ξανακούσει, αλλά να... τα έλεγαν την ώρα που δεν είχε φύγει ακόμα η οσμή των καμμένων πτωμάτων! Καμία τσίπα!

pafa64 είπε...

Καλώς όρισες και έφερες τις ράγες, αν και μου αρέσει να εκτροχιάζομαι.
Καλό βράδυ.

mystikaperasmata είπε...

Καλημερα Παντελη. Περασα μια βολτα. Καλο μηνα να εχουμε.