Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Καταρράκτης Πεντέλης

Η πρόταση του μήνα από την ομάδα μπλάνκο (www.omodablanco.com), μια ομάδα ιδεών που στοχεύει στην αισθητική βελτίωση του αθηναϊκού περιβάλλοντος (Φύση - κτίρια - άνθρωποι).



Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Θα σας πούμε μόνο πώς από το Χαλάνδρι επιβιβάζεστε στο αστικό λεωφορείο Νο 451 προς Παλαιά Πεντέλη (μέσω Καλλιθέας) και είτε κατεβαίνετε στην 1η είτε στη 2η στάση επί της οδού Αχαιών όπου θα συναντήσετε ένα μικρό άνοιγμα εν είδει χωματόδρομου. Στρίψτε και θα δείτε τον καταρράκτη από ψηλά. Από 'κει ξεκινά το μικρό μονοπάτι, που θα σας πάει κοντά του σε τρία μόνο λεπτά. Τόσο απλά.

Tα νερά είναι καθαρά, βαθιά και, τις ζεστές μέρες, προσφέρονται για μπάνιο - μπάνιο σε ποτάμι της Αττικής όσο απίστευτο και αν ακούγεται. Μη ξεχνάτε το παραδοσιακό αλλά διαχρονικά αληθινό «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά». Διατηρήστε το καθαρό όσοι πάτε. Εχει δει πολλά δεινά αυτό το Βαθύρεμα - Λυκόρεμα (Βαλανάρης), που ξεκινά από το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Καλλησίων και καταλήγει στην Ραφήνα. Ας το προστατέψουμε.

4 σχόλια:

amelie είπε...

ειναι πολυ ωραιο να προωθουμε τετοιες ιδεες... και γενικα να δινουμε κινητρο στον κοσμο να επισκεπτεται τετοια μερη


γεια και χαρα φιλε μου!

jacki είπε...

Όμορφιές που υπάρχυν δίπλα μας. Μπράβο Παντελή που μας ξεναγείς σα όμορφα.
Καλημέρα.

aggelika είπε...

Κρίμα που δεν είναι γνωστές τέτοιες περιοχές μέσα στην Αττική. Είναι πραγματικά όμορφος ο καταρράκτης, όπως φαίνεται στην φωτογραφία!

την καλημέρα μου

gregory είπε...

αμα ψαξης την ελλαδα κοντα κοντα θα βρης πολες ομορφες μεριες....
αλλα εχεις δεν εχουμε οικολογικη παιδεια ακομα...